Mülkünüzün Su Kaynağı Nasıl İzole Edilir ?

Su kaçağınız olduğunda, mülkünüze verilen su hasarını en aza indirmek için her saniye önemlidir.

Suyunuzu neyin izole edeceğini ve nerede bulunacağını nasıl belirleyeceğinizi bilmek, mülk onarımlarında size binlerce tasarruf sağlayabilir, bu nedenle su kaynağınızı izole etmenin yollarını göstereceğiz.

Suyu ana sayaçta izole etme

Bir evde veya bungalovda yaşıyorsanız, yüksek ve alçak stop muslukları ve çek valfler aramak zorunda kalmadan su akışını durdurmanın en kolay yolu mülkünüzün dışına çıkmak, kaldırımdaki ana su sayacını bulmak, kapağı kaldırmaktır. ve kolu 1/4 tur çevirin. Suyu sayaçtan kapatmak, mülkünüzde hiç su olmayacağı anlamına gelir, ancak su sayacı genellikle her zaman mülkünüzün önünde olduğundan bunu yapmak son derece hızlıdır. Su sayacını ortaya çıkarmak için kapağı kaldırmak için düz uçlu bir tornavidaya ihtiyacınız olacak. (elinizde herhangi bir alet yoksa bir tereyağı bıçağı işe yarayabilir).

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız veya küçük bir alanda birden fazla mülkün bulunduğu bir yerde yaşıyorsanız, özellikle aceleniz varsa, mülkünüz için hangi su sayacının olduğunu belirlemek zor olabilir.

Mülkünüzün su kaynağının izolasyon bölümleri

Bir mülk içindeki iyi tasarlanmış bir sıcak ve soğuk su sisteminde, tuvalet, lavabo gibi herhangi bir ana su noktasından önce çok sayıda izolasyon vanasına, sürgülü vanaya, küresel vanaya, stop vanasına, çek vanaya, küresel vanaya ve tampon valfine sahip olmalısınız. , lavabo, banyo veya duş, böylece her su noktası ana su akışından ayrı ayrı izole edilebilir.

Örneğin, kırık bir musluk başlığından su kaçağı varsa, alttaki vanayı bulup suyu kapatarak sadece muslukları izole edebilmelisiniz.

Çoğu valf elle çalıştırılabilir veya düz uçlu bir tornavida ile kapatılabilir.