Yan duvarınız kışa hazır mı?

Hava sıcaklıkları her gün yeni düşüşler yaşarken, evinizi kış için yalıtım yapmak her ev sahibi için önemldir.
Soğuk ve kasvetli bir ev, hayatı sıkıcı hale getirir ve sakinlerinin zihniyetini olumsuz etkiler.
Kış aylarında evinizi daha sıcak ve daha konforlu hale getirmenin kesin yolları var.
Kışlar için daha fazla ev yalıtımı ipucu öğrenmek için daha fazlasını okuyun.

İzolasyonu kontrol edin

Yeşil elyaf selüloz yalıtımı ve cam elyafı şişirilmiş yalıtım, en yüksek hava kalitesi standartlarını karşılayan ve zamanla çökmeyen harika bir termal bariyer sağlar. Yaşam alanınız ile çatı katı arasındaki hava sızıntılarını kapatmanın en iyi yolu budur. Kaliteli bir tavan yalıtımı, ısıyı muhafaza etmeye, sesleri azaltmaya ve hatta yangının yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

Yan Duvar Yalıtımı

İstatistiksel olarak konuşursak, bir evdeki tüm ısı kaybının yaklaşık %35'i yan duvarlardan meydana gelir. Bir evin yan duvarları dışarıdaki daha soğuk sıcaklıklarla doğrudan fiziksel temas halinde olduğundan, iletim veya fiziksel temas yoluyla ısı kaybı neden olur. Yan duvarlar uygun şekilde yalıtılmazsa, evinizin içindeki ısı enerjisi, yan duvarlardan iletim yoluyla sürekli olarak kaybedilir.

Hava hareketi

Hareket eden hava cildimize daha soğuk gelir ve bu nedenle yaz aylarında fanlar kullanılır. Kış aylarında hareketli hava evlerinize sızabilir.
Ortalama olarak, tipik bir ev her saat havasının yaklaşık yarısını kaybeder ve bu miktar, dış ortam sıcaklıkları aşırı derecede soğuk olduğunda ve rüzgar estiğinde artabilir. Bu senaryoda, bunun olmasını önlemenin en iyi yolu hava sızıntılarını en aza indirmektir.  Hava sızıntılarının meydana geldiği en yaygın noktalar:

  • Pencere ve kapıların etrafındaki penetrasyonlar ve çatlaklar
  • Tuğla ve dış cephe kaplamasında dış çatlaklar
  • Evin dışından iç kısmına sıhhi tesisat ve kablo geçişleri
  • Posta yuvaları veya evcil hayvan kapıları

Eski pencereleri kışlar için hava koşullarına dayanıklı hale getirmek ve pencereleri ve kapıları kışa karşı korumak çok fazla enerji tasarrufu sağlayabilir ve elektrik faturalarınızı en aza indirebilir.

Sıcak aydınlatma kullanın

Bu soğuk ampulleri sıcak ampullerle değiştirmek, dize lambaları kullanmak ve her zaman düşük voltajlı bir gece lambası bırakmak gibi küçük ve ucuz adımlar, evinizi kesinlikle rahat ve davetkar hale getirecektir.

Pencerelerdeki kalın perdeler, yerdeki kilim ve halılar, duvarda asılı sanat eserleri ve aynalar gibi ev eşyaları da evi daha sıcak hale getirir ve evinize neşe katar.